Meny
Bilde av Gudrun

Gudrun

Gudrun (71 år) er tidligere lærer. Hun har fire voksne barn, tre døtre og en sønn. Gudrun er svært glad i natur og friluftsliv. I yngre år var hun også en aktiv løper, og har blant annet deltatt på maraton i Oslo for en del år siden.

Gudruns yngste datter, Hilde, er bekymret og sliten. I lang tid har hun passet på Gudrun og sett henne bli stadig dårligere. Hilde forsøker å motivere Gudrun til å ta vare på seg selv, men til liten nytte. Gudrun ligger mye på sofaen, spiser dårlig og drikker stadig mer alkohol samtidig som hun får utskrevet sterke medisiner.

Ditt oppdrag

Hjemmetjenesten har mottatt bekymringsmelding fra datter og skal nå på det første vurderingsbesøket til Gudrun. I brevet fra datter kommer det frem at hun til stadighet finner flere flasker med vin og brennevin stående på bordet, og flere tomme esker med tabletter med varseltrekant. Datter forteller at mor ikke steller seg lenger, har på de samme klærne hver dag, og går ikke ut på egenhånd. Datter mistenker at mor er deprimert. Datter har ringt leder ved kontoret flere ganger den senere tiden. Du er spent på hvordan denne samtalen skal gå.