Meny
Bilde av Einar og Eldar

Einar og Eldar

Einar

Einar er en mann i 50-årene. Han har tidligere jobbet som langtransportsjåfør. For seks måneder siden fikk Einar hjerneslag og ble avhengig av rullestol. Han har derfor flyttet inn i Solstien 3. Einar har vært svært motivert for trening og rehabilitering. Ett av målene han har satt seg, er å komme tilbake på tribunen for å se på kampene til sitt lokale fotballag. Den siste tiden har han derimot blitt mindre motivert for trening, og har tilbrakt mye tid inne i leiligheten sin.

Einar har en eldre mor som nylig har blitt syk. Tidligere var det han som hjalp mor i hverdagen, men etter hjerneslaget er det hans søster som har tatt over omsorgen. Einars søster er en ivrig person som også ofte har tatt turen innom Solstien 3, men som i det siste har vært travelt opptatt med å hjelpe mor.

Eldar

Eldar er 49 år. Han har hele sin yrkesaktive alder jobbet som revisor. På grunn av et hjerneslag for fire måneder siden er Eldar blitt avhengig av rullestol. Overgangen fra å være yrkesaktiv og selvhjulpen, til å flytte inn i Solstien 3 har vært krevende for Eldar. Han er opptatt av å ha det ryddig rundt seg og liker å ha kontroll over hva som skjer til enhver tid. Før hjerneslaget hadde Eldar interesser som golf, hagearbeid, og gikk ofte på kunstutstillinger. Eldar er vanligvis motivert for trening, og hans mål er å komme tilbake i arbeid og gjenoppta sine interesser.

Eldar har alltid hatt et nært forhold til sin mor. Hun har nylig blitt syk, og Eldar har ikke vært i stand til å hjelpe henne etter hjerneslaget. Derfor har hans søster nå tatt over omsorgen for mor.

Ditt oppdrag

Du er praksisstudent i boligen, og i dag skal du være med din praksisveileder for å følge opp Einar og/eller Eldar.